Inaktive legemidler

En inaktiv legemiddelbehandling er en behandling som ikke er aktiv eller seponert, og det bør vurderes om behandlingen skal innlemmes i legemiddellisten (LIB). Et eksempel på en inaktiv legemiddelbehandling kan være en utekspedert resept som vises etter migrering fra din forrige legemiddelmodul. Inaktive behandlinger skjules fra LIB etter signering, men kan hentes frem under “Vis inaktive” i LIB

Inaktive legemiddelbehandlinger vises i LIB med grå skrift og grå bakgrunn.

 

  1. Nye inaktive legemiddelbehandlinger (feks en nylig utekspedert resept) vil vises i LIB ved åpning av SFM. Enten etter migrering eller ved senere oppslag til reseptformidleren eller kjernejournal.

  2. Inaktive legemiddelbehandlinger aktiveres ved å høyreklikke på oppføringen det gjelder, eller å klikke på de tre punktene ytterst til høyre. Her kan du velge mellom “Bekreft i bruk”, “Forny resept” eller “Endre”.

  3. Inaktive legemiddelbehandlinger skjules fra LIB etter at du har signert legemiddellisten, men du kan hente dem frem ved å sette hake i “Vis inaktive” og deretter velge tidsperiode i nedtrekksmenyen.

  4. Resepter på inaktive legemiddelbehandlinger vises også i resepthistorikken.